Карнавалът в Рио де Жанейро започна с тържествена церемония, на която кметът

...
Карнавалът в Рио де Жанейро започна с тържествена церемония, на която кметът
Коментари Харесай

Карнавалът в Рио се завърна с огнена самба

Карнавалът в Рио де Жанейро започна с тържествена гала, на която кметът връчи алегорично ключовете на града на крал Момо, който символизира необуздаността на празника, заяви Агенция Франс Прес.

" С огромна наслада, в чест на живота, на демокрацията, предавам ключовете на крал Момо ", сподели кметът Едуардо Паес, кокетен със сламена шапка, по време на пъстрата гала в формалната си резиденция.



Карнавалът в Рио де Жанейро носи лъх на оптимизъм след края на рестриктивните мерки, свързани с COVID-19 и промяната на държавното управление в Бразилия. Още от предишния уикенд улиците са цялостни с музикални шествия, а школите по самба довършваха приготовленията за обилните си паради в неделя и понеделник вечер. Шоуто дава обещание да бъде грандиозно, с монументални платформи, високи колкото многоетажни здания, и хиляди костюмирани танцьори, които ще минават по самбодрома до зори.



Тазгодишното издание е първото без ограничавания поради COVID-19, само че и първото след завръщането на Лула да Силва като държавен глава, който победи извънредно десния си предходник Болсонаро на изборите през октомври.



Тази година парадите се завръщат към обичайното си осъществяване. Миналата година те бяха отсрочени с два месеца поради нараствания брой на случаите на COVID-19. През 2021 година карнавалът беше напълно анулиран поради пандемията.

Всяка вечер се чака самбодромът да посреща към 100 000 души, сред които 70 000 фенове и хората, които дефилират за 12-те школи по самба, участващи в огромното карнавално състезание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР